Pangetahuan umum ngeunaan manajemén suhu sareng kalembaban ruang panyimpen komoditi

Pikeun ngalakukeun padamelan anu saé dina ngokolakeun suhu sareng kalembaban rohangan panyimpen, urang kedah diajar sareng ngawasaan konsép dasar suhu sareng kalembaban hawa sareng pangaweruh dasar anu aya hubunganana.

Suhu hawa: suhu hawa nujul kana darajat hawa tiis jeung panas.Umumna disebutkeun, nu ngadeukeutan ka taneuh, nu leuwih luhur suhu, sarta leuwih jauh ti taneuh, nu handap suhu.Dina ngokolakeun suhu poéan rohangan panyimpen, sering dinyatakeun dina Celsius.Pikeun derajat sahandapeun 0 derajat, tambahkeun "-" sateuacan gelar, anu hartosna sabaraha derajat sahandapeun nol Celsius.Upami anjeun hoyong ngarékam suhu langkung akurat, disarankeun nganggo pangrékam suhu Kehao.

Kalembaban hawa: kalembaban hawa ngarujuk kana jumlah uap cai dina hawa atanapi tingkat kagaringan sareng kabasaan hawa.

Ieu nujul kana kalembaban hawa.Utamana aya metodeu di handap ieu: kalembaban mutlak.Ieu nujul kana jumlah sabenerna uap cai dikandung dina hawa per unit volume, umumna dina gram.Suhu gaduh pangaruh langsung kana kalembaban mutlak.Sacara umum, nu leuwih luhur suhu, beuki uap cai evaporates, sarta nu leuwih gede kalembaban mutlak;Sabalikna, kalembaban mutlak leutik.Kelembaban jenuh.Kelembaban jenuh nyaéta jumlah maksimum uap cai anu tiasa dikandung dina volume unit hawa dina suhu anu tangtu.Upami wates ieu ngaleuwihan, kaleuwihan uap cai bakal ngembun sareng janten titik-titik cai.Kalembaban hawa dina waktos ieu disebut kalembaban jenuh.Kejenuhan hawa henteu tetep, éta robih kalayan parobihan suhu.Suhu anu langkung luhur, langkung seueur uap cai tiasa dikandung dina hawa per unit volume, sareng langkung ageung kalembaban jenuh.

Kalembaban relatif: suhu relatif nujul kana persentase tina jumlah sabenerna uap cai (kalembaban mutlak) dina hawa tina kaayaan jenuh (kalembaban jenuh).Nyaéta, persentase kalembaban mutlak ka kalembaban jenuh dina suhu anu tangtu.Kalembaban relatif dinyatakeun dina persentase.Rumusna: kalembaban relatif = kalembaban mutlak / kalembaban jenuh × 100%, kalembaban mutlak = kalembaban jenuh × kalembaban relatif: kalembaban relatif langkung luhur, hawa langkung baseuh;Leutik asor relatif, hawa garing.Aya hubungan anu saluyu antara kalembaban mutlak, kalembaban jenuh, kalembaban relatif sareng suhu hawa.Lamun hawa robah, sagala jinis kalembaban ogé robah.

Titik embun: titik embun ngarujuk kana hawa anu ngandung sajumlah uap cai (kalembaban mutlak).Nalika suhu turun ka tingkat anu tangtu, uap cai anu dikandung bakal ngahontal kaayaan jenuh (kalembaban jenuh) sareng ngawitan liquefy kana cai.Fenomena ieu disebut kondensasi.Suhu di mana uap cai mimiti liquefy kana cai disebut "dew point temperature", atawa "dew point" kanggo pondokna.Lamun hawa terus turun handap titik embun, uap cai supersaturated dina hawa bakal ngembun jadi titik-titik dina beungeut komoditi atawa bahan séjén.Sajaba ti éta, angin raket patalina jeung hawa sarta kalembaban dina hawa, sarta eta oge salah sahiji faktor penting mangaruhan parobahan suhu hawa sarta kalembaban.

Parobihan suhu sareng kalembaban di jero sareng di luar gudang: tina analisa hukum parobahan suhu, umumna, waktos anu pas pikeun ngirangan suhu di gudang dina usum panas nyaéta ti jam 10 wengi dugi ka jam 6 salajengna. isuk.Tangtosna, pangaruh karakteristik komoditi, kaayaan gudang, iklim sareng faktor sanésna kedah dipertimbangkeun dina cooling.

Kontrol suhu sareng kalembaban rohangan panyimpen

Pangukuran suhu sareng kalembaban rohangan panyimpen: panggunaan tradisional térmométer bohlam garing sareng baseuh pikeun ngukur suhu sareng kalembaban hawa.Méter garing sareng baseuh kedah dipasang di luar gudang.Pikeun ngahindarkeun invasi sinar panonpoé, hujan sareng lebu, méter garing sareng baseuh kedah disimpen dina kotak jepret.Suhu sareng kalembaban di gudang kedah diperhatoskeun sareng dirékam sacara rutin unggal dinten, umumna ti 8 énjing dugi ka 10 énjing sareng ti 2 sonten dugi ka 4 sonten. inisiatif neundeun komoditi.Dibandingkeun jeung métode tradisional, anu anyar April hawa-precision tinggi na recorder asor boga precision tinggi, 100000 grup data kapasitas badag, otomatis ngarekam suhu jeung kalembaban data, operasi merenah, kinerja kerja stabil, sarta mangrupa alat ngawaskeun suhu jeung kalembaban éféktif.

Kontrol sareng saluyukeun suhu sareng kalembaban rohangan panyimpen: pikeun ngajaga kualitas barang dina rohangan panyimpen sareng nyiptakeun lingkungan anu cocog pikeun neundeun komoditi, nalika suhu sareng kalembaban di gudang cocog pikeun neundeun komoditi, urang kedah nyobian pikeun nyegah dampak ngarugikeun iklim di luar gudang dina gudang;Nalika suhu sareng kalembaban di gudang henteu cocog pikeun neundeun komoditi, ukuran anu efektif kedah dilaksanakeun dina waktosna pikeun nyaluyukeun suhu sareng kalembaban di gudang.Prakték parantos ngabuktikeun yén kombinasi sealing, ventilasi sareng dehumidifier mangrupikeun metode anu efektif pikeun ngontrol sareng nyaluyukeun suhu sareng kalembaban di gudang.

Sealing: sealing nyaéta nutup barang sakumaha pageuh mungkin pikeun ngurangan dampak kaayaan cuaca ngarugikeun éksternal, ku kituna pikeun ngahontal tujuan gudang aman.Metoda sealing kudu digabungkeun jeung ventilasi jeung nyerep Uap.Upami dianggo leres, éta tiasa ngahontal seueur épék, sapertos buktina lembab, buktina kapang, tahan panas, buktina lebur, buktina retakan garing, bahan anti ngagibleg, buktina karat, buktina serangga sareng saterasna.Precautions pikeun neundeun disegel: saméméh sealing, pariksa naha kualitas, suhu jeung eusi cai barang anu normal.Upami kapang, serangga, muriang, glaze cai sareng fenomena sanésna kapendak, aranjeunna henteu tiasa disegel.Kapanggih yén eusi Uap komoditi ngaleuwihan rentang aman atawa bahan bungkusan teuing beueus, sarta teu cocog pikeun ngégél eta.Waktu sealing bakal ditangtukeun nurutkeun kinerja sarta iklim komoditi.Barang anu sieun kalembaban, lebur sareng kapang kedah disegel dina usum kalembaban relatif rendah.Bahan sealing umum kalebet pilem plastik, kertas tahan lembab, linoleum, tikar reed, jsb.

Ventilasi: ventilasi nyaéta ngagunakeun bédana tekanan hawa dibentuk ku hawa hawa béda di jero jeung di luar gudang sangkan hawa di jero sarta luar convection gudang, ku kituna pikeun ngahontal tujuan nyaluyukeun suhu jeung kalembaban di gudang.Langkung ageung bédana suhu antara di jero sareng di luar gudang, langkung gancang aliran hawa;Upami aya angin di luar waduk, tekanan angin injeuman tiasa ngagancangkeun konvéksi hawa di jero sareng di luar waduk.Nanging, gaya angin henteu kedah kuat teuing (gaya angin langkung ti tingkat 5, sareng langkung seueur lebu).Ventilasi anu leres henteu ngan ukur tiasa nyaluyukeun sareng ningkatkeun suhu sareng kalembaban di gudang, tapi ogé waktosna ngadistribusikaeun kaleuwihan Uap komoditi sareng bungkusan.Nurutkeun kana tujuan béda tina ventilasi, éta bisa dibagi jadi dua rupa: cooling (atawa warming) ku ventilasi jeung dispersing Uap ku ventilasi.

Dehumidifier: dina usum hujan atawa poé hujan, nalika kalembaban di gudang teuing tinggi pikeun neundeun komoditi, sarta kalembaban di luar gudang teuing tinggi pikeun ventilasi jeung dissipation Uap, dehumidification bisa dipaké pikeun ngurangan asor dina gudang disegel.Kalayan kamekaran ékonomi pasar anu terus-terusan, metode nyerep uap mékanis seueur dianggo dina tempat neundeun mall balanja modern.Anggo mesin higroskopis pikeun nyeuseup hawa baseuh dina gudang kana cooler dehumidifier ngaliwatan kipas knalpot, ku kituna condenses kana cai sarta discharged.Dehumidifiers umumna cocog pikeun nyerep Uap jeung dissipation Uap antara gudang pikeun nyimpen lawon katun, fabrics katun knitted, department stores berharga, ubar, instrumen, alat-alat listrik jeung gula roko.


waktos pos: Jul-09-2022