Sababaraha jenis umum tina sensor tekanan

Sénsor tekanan mangrupikeun jinis sénsor anu seueur dianggo dina sénsor.Ieu umumna dipaké pikeun ngukur tekanan badag.Hal ieu loba dipaké pikeun ngukur tekanan internal tina pipelines, tekanan gas mesin durukan internal, tekanan diferensial sarta tekanan suntik, tekanan pulsating dina mesin jeung tés misil, kitu ogé tekanan cairan dina sagala rupa widang.

Aya ogé seueur jinis sensor tekanan, utamina kalebet ieu:

1. Tipe diafragma

Unsur sensing elastis nyaéta diafragma datar logam sirkular anu dipasang di sakurilingna.Nalika diafragma cacad ku tekanan, galur radial sareng galur tangensial di pusat ngahontal maksimal positip, sedengkeun galur radial di tepi ngahontal maksimal négatip, sareng galur tangensial nol.Ku alatan éta, dua gauges galur mindeng napel masing-masing kana galur maksimum positif jeung negatif, sarta disambungkeun kana sirkuit satengah sasak leungeun sasak padeukeut pikeun ménta sensitipitas gede tur santunan suhu.Ngagunakeun gauge galur foil sirkular (tingali résistansi galur gauge) bisa maksimalkeun pungsi éfék galur diafragma.

The nonlinearity jenis sensor ieu luar biasa.Produk panganyarna tina sénsor tekanan diafragma nyaéta sénsor tekanan kaayaan padet (tingali sénsor piezoresistive) anu ngahijikeun fungsi elemen sensing elastis sareng gauges galur kana diafragma silikon monocrystalline, nyaéta, bar résistansi disebarkeun dina diafragma silikon monocrystalline. ku ngagunakeun prosés sirkuit terpadu, sarta struktur tetep periferal dipaké.

2. Jenis tabung galur ogé katelah jinis tabung galur.

Unsur sensing elastisna nyaéta silinder témbok ipis sareng hiji tungtung ditutup, sareng tungtung anu sanésna dihubungkeun sareng sistem anu diuji kalayan flange.Dua atawa opat gauges galur ditempelkeun dina témbok silinder, satengahna ditempelkeun dina bagian padet salaku gauges santunan suhu, sarta satengah séjén salaku gauges galur ukur.Lamun euweuh tekanan, opat gauges galur ngabentuk sirkuit sasak pinuh saimbang;Nalika tekanan nimpah kana rongga batin, silinderna deforms kana bentuk cangkéng kendang, nu ngajadikeun sasak kaluar kasaimbangan sarta outputs tegangan nu patali jeung tekanan.Sensor ogé tiasa nganggo piston pikeun ngarobih tekanan anu diukur janten gaya sareng mindahkeun kana silinder galur atanapi mindahkeun tekanan anu diukur ngalangkungan diafragma dina bentuk ranté nangtung.

Sensor tekanan tabung galur boga kaunggulan struktur basajan, pabrik merenah tur applicability kuat.Hal ieu loba dipaké dina pangukuran tekanan dinamis rokét, cangkang jeung barisan mariem jeung mortir.

3. Tipe gabungan

Dina sénsor tekanan galur gabungan, unsur sensing elastis tiasa dibagi kana unsur sensing sareng unsur galur elastis.Unsur sensing ngarobah tekanan kana gaya sarta ngirimkeun ka bagian paling sénsitip tina unsur galur elastis, sarta gauge galur napel na galur maksimum unsur galur elastis.Nyatana, jinis tabung galur anu langkung rumit sareng jinis balok galur kalebet jinis ieu.Unsur sensing kaasup diafragma, kapsul, bellows, Bourdon tube, jsb, sarta elemen galur elastis kaasup cantilever beam, beam dibereskeun, beam ngawangun, annular beam, tube ipis-walled, jsb Éta bisa digabungkeun kana rupa-rupa jenis nurutkeun pangabutuh béda. .Sensor tekanan utamana dipaké pikeun ngukur tekanan dinamis atawa statik tina ngalir sedeng, kayaning tekanan gas atawa cair dina inlet na outlet parabot pipa kakuatan, tekanan tina pipa mesin durukan internal, jsb.

4. Tipe balok galur

Nalika ngukur tekanan leutik, struktur balok tetep atanapi balok kakuatan anu sami tiasa dianggo.Hiji métode nyaéta ngagunakeun diafragma pikeun ngarobah tekanan kana gaya, lajeng mindahkeun kana galur beam ngaliwatan rod dowel.Galur maksimum balok tetep dina kadua tungtung aya dina dua tungtung sareng titik tengah balok, sareng gauge galur ditempelkeun di tempat-tempat ieu.Aya bentuk sanés tina struktur ieu, sapertos balok gantung sareng diafragma atanapi bellow.


waktos pos: Jul-02-2022